Kot vsako leto, smo tudi letos za vas pripravili pester spored komedij. Nekatere skupine že poznate, druge pa boste na oderskih deskah videli prvič.

Cena abonmaja ostaja enaka, 30€ za sedem predstav.

Vstopnice so prenosljive. Če nas letos ne boste obiskovali, jih lahko posodite prijateljem.

Sedež imate stalen, torej vas bo vedno čakal prazen.

O predstavah vas bomo kot vedno obveščali s plakati, po elektronski pošti in v naši vitrini pri Mercatorju.

Letos smo se odločili še za eno novost. Tisti, ki bo pripeljal 10 novih abonentov, dobi eno gratis vstopnico, ki bo seveda prenosljiva.

Prijave zbiramo na gledaliski.abonma@gmail.com in na telefonski številki 031 545 927 (po 15. uri)

Naslov predstave Nosilec Opis predstave
M. von Mayenburga:Diagnoza Fotr, komedija

23. 9. 2018

KD Gornji GradRežija: Aleš Podrižnik Gledališka predstava Diagnoza: Fotr! je zdravniška komedija, postavljena v bolnišnico Svetega Andreja. Medtem, ko se nekateri zaposleni ukvarjajo s slavnostnim srečanjem nevrologov s vsega sveta, je drugim pomembnejša božična igrica za paciente…
T.Partljič:Sčuke pa ni, komedija

23.10. 2018

AG Vrba VrbjeRežija:Jernej Kobal Kaj je bolj slovensko od goveje juhe in frajtonarce? Zagotovo je to nevoščljivost in prerekanje. Predstava Ščuke pa ni se ukvarja ravno s temi, za Slovence tako značilnimi značajskimi potezami. Na ogled nam jih postavlja v vsem blišču in bedi, predvsem pa z vso privoščljivostjo in metanjem polen pod noge, ki so nam tako domači, da so že del vsakdana.
S.Pregl: Norci, komedija

23. 11. 2018

Koroški deželni teater Slovenj GradecRežija: Maja Gal

Štromar

Norci je predvolilna komedija, politična satira ali buffoniada, kakor vam je pač ljubše, nedvomno pa hudomušni poskus ugledališčenja današnjega razpršenega in kaotičnega časa, ko nas polarizacija vedno bolj hromi, ko nihče ne ve več, kdo pije, kdo plača; ko levica postaja desnica in obratno, in ko je v zadnji fazi čisto vseeno, kdo si ležerno podaja oblast: kralj, norec ali minister.

*predstava je osvojila Zlato plaketo na Linhartovem srečanju 2018

Y.Reza:

Bog masakra, komedija

23. 1. 2019

KUD MiklavžRežija: Jan Bilodjerič Dva najstnika sta se na šolskem dvorišču stepla in eden izmed njiju je izgubil zob. Gre za nesrečen incident pri običajnem pobalinskem ravsanju? Ali za primer nevarne mladostniške agresije, ki bi ga bilo treba ostro sankcionirati? Zaradi nesrečnega dogodka, se srečajo starši obeh mulcev. Vsi štirje so dovolj zreli in kultivirani, relativno dobro situirani in varni. Seveda pa ima vsak od njih svoje šibke točke in njihovo razumevanje stvari je mestoma povsem nasprotno ….
Lewis Caroll :

Alica,  komedija

23. 2. 2019

KUD Franc Kotar Trzin

Režija:Tatjana Peršuh

Vsi poznamo zgodbo. Alica pade v zajčjo luknjo.V naši zgodbi ni nič drugače. Alica pade v »lukno«, bife poln ljudi, ki se igrajo čudne igre. So to norci, ali je nora ona? Je še ista, kot je bila zjutraj, ko se je zbudila in zakaj za vraga naenkrat nič več ne vé? Predstava po zvrsti spada v nonsens, žanr, kjer ni nič smiselno. Ali pač..          

*predstava je osvojila Zlato plaketo na Linhartovem srečanju 2018

A. Ayckbourna :

Ljubezen druge polovice, komedija

23. 3. 2019

KPD Josip Lavtižar

Kr.Gora,

Režija:Tatjana Peršuh

To je predstava o najbolj norem, skrajno cenenem ljubezenskem razmerju med… Nadaljevanje tega stavka je izvor vseh zmot, zmed, zapletov in težav, ki delo Alana Ayckbourna delajo tako duhovito in  dinamično. Večplastnost likov in kompleksnost odnosov sta temelj tako besedila, kot tudi uprizoritve. Liki namreč niso črno beli in kot taki na duhovit način razkrivajo zakulisje prešuštva. Mogoče sta v kolobociji dogodkov še največji žrtvi zakonca Featherstone, ki se po naključju znajdeta v samem središču dogajanja.
Regijsko srečanje odraslih gledaliških skupin

29. 5. 2019

JSKD OI Laško