Vabljeni na 1.premiero v sezoni 2017/2018

Avtor dela Gloria Dobršek Košmrlj
Naslov dela Jaz sem…
V IZVEDBI MLADINSKE SKUPINE:  mačkoni
Datum premiere
2018-02-17ob 19.00
Mentorstvo
Natalija Novak, Brigita Bedek
Režija Natalija Novak, Brigita Bedek
Dramaturgija Natalija Novak, Brigita Bedek
Scenografija Natalija Novak, Brigita Bedek
Kostumografija Natalija Novak, Brigita Bedek

Luč Matej Strniša
Ton Matej Strniša
Drugi sodelavci Klemen Nikolič, Tomaž Lavrinec – Tehnična pomoč; Tanja Žibret – Maska

Zasedba vlog in starost izvajalcev Neli – Ana Marija Meh (16) Diler/Moški na vlaku – Gloria Dobršek Košmrlj (14) Mila – Ana Strniša (18) Tin – Nace Naj Slakonja (15) Tomi – Noel Žibret Novak (15) Ga. Kuhar – Nea Klanšek (15) Uma – Eneja Collautti (15) Klara – Natja Žibret Novak (17) Prof. Veselko – Alan Bobbera (15)
Dolžnina predstave 50 min
Število odmorov med predstavo 0
Kratek opis skupine: Skupino Mačkoni sestavlja 10 otrok starih do 14 do 18 let, ki se že 6 let zaporedoma srečuje na rednih gledaliških vajah. Na oder smo postavili že 5 predstav, letos je to že naša 6 šesta. Trudimo se, da vsako leto ponudimo nekaj novega, oziroma se vsako leto posvetimo drugemu vidiku gledališča. Tako smo letos dali priložnost mladi avtorici Glorii Dobršek Košmrlj, da nam za predstavo spiše scenarij, ki za nas tudi ni tipičen, saj smo do sedaj vedno igrali vedre in komične predstave, letos pa smo se lotili bolj resne dramatične teme.
Kratek opis predstave:

Mila je punca, ki ima posebne prijatelje, s pomočjo katerih je potlačila svoje težko otroštvo, ki privre na dan jutro po zaužitju ”posebne tabletke”. Takrat ugotovi, da njeni prijatelji niso resnični, vendar le plod njene podzavesti. S pomočjo svoje tete Mance in psihiatra, profesorja Veselka, izve, da boleha za disociativno motnjo identitete. Profesor Veselko se odloči, da bo Mili predstavil še neraziskano in nepotrjeno metodo, s katero naj bi pozdravili njeno bolezen, kar pa ne prinese takšnih rezultatov, kot bi si jih Mila želela.

 Vabljeni!

  VSTOP PROST