V GLEDALIŠČU PRAZNUJEMO:

 Vabljeni na 2.premiero v sezoni 2017/2018

Avtor dela Anže Rus
Naslov dela Neizsledljivi
V IZVEDBI MLADINSKE SKUPINE  junaki

Datum premiere 10. 3. 2018 ob 19.00

Režija Anže Rus
Dramaturgija Ana Povše, Anže Rus
Scenografija Anže Rus
Kostumografija Suzana Pinosa, Anže Rus
Koreografija Nika Klanšek
Luč Tomaž Lavrinec
Ton Tomaž Lavrinec
Drugi sodelavci
 Asistentka: Lara Mihelič,
Maska: Gaja Prestor, (Anže Rus),
Frizure: Sara Jevševar, (Anže Rus)

Zasedba vlog in starost izvajalcev

 Afrodita – Dea Vran Durmišević, 15 let Ares – Tim Cetin, 15 let Erida – Ula Knavs, 15 let Fobos – Miha Čebin, 15 let Ker – Anamarija Oblak, 14 let Erinja – Anja Klenovšek, 15 let Temida – Tjaša Zajec, 15 let Eros – Andraž Starina, 15 let Selena – Lea Titovšek, 15 let Fama – Nika Tržan, 15 let
Dolžnina predstave 60 minut

Kratek opis skupine

Mladinska gledališka skupina Junaki Gledališkega društva Radeče je mladostno obarvana skupina, po duši in po starosti. Igralci obiskujejo deveti in osmi razred osnovne šole, režiser in mentor skupine je 20-letni igralec in režiser, pomočniki režiserja pa so prav tako vsi mlajši od 20 let. Elana jim ne primanjkuje in to se odraža v njihovih dejanjih. Redno jih lahko spremljamo na različnih občinskih praznikih, dogodkih in na vsakoletni prireditvi matičnega društva ter lastni premieri. Igralci skušajo skupaj z režiserjem opozoriti na problematiko, ki se dogaja dandanes. Želijo si biti edinstveni, drzni in junaški. Želijo biti Junaki.

Kratek opis predstave

Neizsledljivi, zgodba o krutem svetu in prihodnosti, ki nam preti. Vsi smo neizsledljivi in vse kar ostane za nami je neizsledljivo. Vendar, ali so naša dejanja tudi izgubljena? Izkušnja, ki jo protagonistka Barbara doživi ni prijetna, a razkriva drug pogled na posameznika, ki je v kolesju sistema nemočen, saj večina vedno premaga manjšino. Tako je in tako bo. Manjšini nikoli ne bo prizaneseno. Kljub vsemu pa še ostaja upanje za nas in za vse ljudi, da se v mestu brez imen, brez obrazov in brez sledi, nekaj spremeni.

GLEDALIŠKI LIST

Vabljeni!
 VSTOP PROST