V GLEDALIŠČU PRAZNUJEMO:

Vabljeni na 3.premiero v sezoni 2017/2018

Avtor dela Brata Grimm

Naslov dela SNEGULJČICA

V IZVEDBI  OTROŠKE SKUPINE SOKOLI

Datum premiere 17. 3. 2018 ob 17.00

Priredba Tomaž Lavrinec
Režija Tomaž Lavrinec
Dramaturgija Tomaž Lavrinec
Scenografija Gledališko društvo Radeče
Kostumografija Suzana Pinosa
Luč Rok Železnik
Ton Rok Železnik

Zasedba vlog in starost izvajalcev Sneguljčica: Pia Mlakar, 9 , Kraljica-Mačeha: Neža Lončarič Rozina, 9 , Ogledalo: Lana Maria Radovac, 10 ,

Lovec: Tjaš Lavrinec, 12 , Princ: Neža Musar, 13 ,

Pripovedovalka : Lara Košmrlj, 11 ,

PALČKI: Godrnjavček: Sola Novak, 9 , Vseznalček: Gal Gros, 10 , Jecljavček: Max Slatinek,10 , Hihitavček: Lina Dervišević, 12 , Zaspanček: Jure Pohar, 10 ,

Nosko : Nika Pohar, 10
Dolžina predstave 30-40 min.
Kratek opis skupine

 Otroška gledališka skupina Sokoli, pod mentorstvom Tomaža Lavrinca smo novoustanovljena otroška skupina Gledališkega društva Radeče in smo pričeli z delovanjem v septembru leta 2017. Skupina šteje 12 otrok od 9 do 13 let in kar 8 otrok od 12-ih se z gledališkim odrom srečujejo prvič. Vaje potekajo enkrat tedensko v prostorih Kulturnega doma Radeče. Otroci so željni vaj, izobraževanja in nastopanja, zato na vaje prihajajo z lastnimi idejami in pobudami za besedila, kostume in dodatno delo. Sezona 2017/2018 je za našo skupino debi in že z nestrpnostjo pričakujemo našo prvo predstavo, da jo odigramo občinstvu.
Kratek opis predstave

Pravljica Sneguljčica je ena izmed najbolj popularnih pravljic, poznamo jo v mnogih različicah po vsem svetu. Brata Grimm sta jo objavila leta 1812 v prvi izdaji zbirke pravljic Kinder- und Hausmärchen, bolj znani pod imenom Grimmove pravljice.

Pravljica o hudobni mačehi in pogumni deklici, ki se čisto sama znajde v neznanem svetu, pred mlado publiko prinaša večno aktualno vprašanje nasprotja med dobrim in zlim ter zmage pozitivnih junakov in vsega dobrega nad slabim in pokvarjenim. Veliko otrok danes ne odrašča v varnem in srečnem družinskem krogu, zato potrebujejo pravljice. Pravljični junaki čisto sami odidejo v svet in s trdno vero vase premagajo vse težave. Usoda takih junakov prepriča otroka, da bo, čeprav se počuti osamljenega in izgubljenega, našel pravo pot v življenju, da ga bo življenje pravilno usmerjalo in da bo, če bo verjel vase in stal za svojimi odločitvami, tudi on zmagovalec.

Vabljeni!

Predstava je namenjena najmlajšim ljubiteljem gledališča, zato vabljeni, da nas obiščete.

 VSTOP PROST