Nedeljsko dopoldne, je ta vikend popestrilo posebno dogajanje na našem odru. Novoustvarjena ženska skupina Kure je predstavila svojo prvo premiero: 7 kur in lisica.

 

Doroteja Jazbec je za Posavski obzornik napisala:

Tekst za predstavo je po vzoru znane pravljice Volk in sedem kozličkov spisal vsestranski Klemen Nikolič, ki je svojo multitalentiranost že ničkolikokrat dokazal na odrskih deskah in izza njih – tako je tokrat poskrbel za postavitev scene, nastopajoče je spremljal na kitari, obenem pa je pod predstavo podpisan tudi kot režiser.

Oder se je za slabo uro spremenil v kokošnjak, v katerem je bila – kot v realnem živalskem svetu –  glavna Mama Kura (Blanka Hrup), za otroško razigranost in navihanost pa je skrbel njen podmladek: najmlajša piška (Natalija Novak), dvojčici (Alenka Gros in Lucija Prašnikar), kura Julija (Judita Košmrlj), glavna med sestrami – kura Avgusta (Brigita Bedek) in kura Septembra (Tanja Žibret Lavrinec).

Mlade in naivne kokoške pa seveda prelisiči zvita lisica (Karmen Slatinek), ki se je, da bi se prikradla v kokošnjak, naučila kokodavščine in se odela v kurje perje. Ob pomoči otrok iz občinstva, ki so preprečili, da bi lisica pojedla kokoške za kosilo, s tem, ko so mami kuri in piški pokazali, kje se skriva zvita lisica s kokoškami v vreči, se je zgodba srečno razpletla.